fredag den 24. juni 2011

SEAT udnytter mulighederne i designer QR koder

SEAT er nu også på banen med designer QR koder. Marketing-og kommunikationsbureauet Jandl i Bratislava har udarbejdet to kampagner, hvor designer QR koden fungere som en integreret del af budskabet. 



Designer QR koden linker direkte ind til SEATS mobil site, der efter sigende omhandler muligheden for at få gratis opgradering af motoren....  


I love barcodes mener: 
Der er ingen tvivl! Designer barcodes er i den grad ved at indtage verden. Her er endnu et godt eksempel på hvordan designer QR koder kan bruges til at skabe ekstra opmærksomhed og samtidig giver mulighederne for at linke fra et traditionelt død medier direkte til et mobil site.  
Rikke Høyer

torsdag den 23. juni 2011

Home Plus bruger QR koder - og øger salget med 130%

Home Plus (tidligere Tesco) i Korea har valgt at bruge QR koder som det primære medie til at indfrie deres mål om at blive den største spiller på markedet i Korea. 
Ud fra tanken om at lade butikken komme til folket, i stedet for folket til butikken. Har Home Plus åbnet en række virtuelle butikker - hvor Koreanerne blot med deres smartphone i hånden kan få ordnet de daglige indkøb, vel og mærke mens de venter på metroen!  




I love barcodes mener: 
Kom så Bilka, Føtex, Netto, Irma og alle i andre...! 


I følge analysen "mobilshopping 2011" fra Dwarf er vi danskere klar! 

  • 21% af alle smartphone ejere har købt i en webshop fra deres mobil 
  • 1% har købt dagligvarer via mobilen - 31% vil gerne!
  • Føtex står på danskernes 6. plads over hvor danskerene ønsker at handle via mobilen
  • Irma og Bilka nr. 8 og 9
Vil du vide hvordan du, som Home Plus, kan få succes med brugen af QR koder? Kontakt I love barcodes på rikkehoyer@me.com - eller få kvit og frit tips og tricks leveret direkte i din indbakker ved at klikke her... 

Tellio fejler i brugen af QR koder

I dagens URBAN frister Tellio med et godt tilbud! I den udmærkede annonce har der sneget sig en QR kode ind. Men hvad formålet egentlig er med det, er et godt spørgsmål....




Der linkes ind til Tellio almindelige website - hvor mobil brugervenlighed er en by i Rusland. 






I love barcodes mener: 
Tellio begår de klassiske tre fejl: 
  1. De giver ikke en årsag til HVORFOR læseren skal scanne koden
  2. De guider ikke læseren til HVORDAN koden skal scannes
  3. De linker direkte ind til et helt almindeligt website, hvor brugervenligheden er en by i Rusland (særligt med en smartphone i hånden)
Man kunne derfor spørge sig selv hvorfor Tellio egentlig vælger at benytte QR koden i deres annonce. Ud fra denne annonce ser det umiddelbart ud til Tellio netop har forstået hvor vigtigt det er at få det sidste A (Action) med fra den gode gamle AIDA, der er hele to steder telefon nummeret til Tellio og også webadresse. Men hvorfor så ikke udnytte de fortræffeligheder QR koden kan give!? 


Budskabet i Tellios annonce er ret godt og meget målrettet forbrugerene der ønsker at ringe billigt med Tellio Micro. Men QR koden linker direkte ned til Tellios almindelige website. Hvor både Tellio Micro, - Mini og - Medium mulighederne bliver præsenteret! Det ellers så målrettede budskab forsvinder...


Tellio kunne egentlig have gjort det ganske nemt i brugen af QR koden til at drive salg! Det ville have været oplagt at benytte mulighederne i QR koden til fx: 
  • En direkte opringning til kundeservice - scan QR koden og ring op!
  • Et tilpasset mobilsite udelukkende for Tellio Micro pakken med mulighed for at navigere til "se også vores andre muligheder" side
Tellio er (desværre) ikke det eneste teleselskab der endnu ikke har fanget mulighederne. Se her hvordan Onfone tidligere på året valgte at (mis)bruge mulighederne i deres QR kode, her.  
Rikke Høyer Schrøder

onsdag den 22. juni 2011

Her er fremtiden...

I disse dage er reklame-festivalen Cannes Lion 2011 på sit højeste. Blandt de nominerede til Cannes Young Lions er to kreative hoveder Matei Curtasu og Annamaria Zollet. 
De to studerende fra Miami Ad School Europe har lavet en intet mindre et fantastisk kampagne forslag til Diesel - DSLTAG!


Ud fra tankegangen om vi mennesker elsker musik, tøj og dele vores holdninger og meninger på Facebook. Har Matei Curtasu og Annamaria Zollet udtænkt konceptet DSLTAG, der er et tænkt samarbejde mellem Diesel og Grooveshark.com
På deres fælles platform har man mulighed for at lave sin egen playliste, der genereres som en unik QR kode, der kan designes efter brugerens eget ønske. Få dage efter genereringen modtager brugeren sin t-shirt påtrykt den unikke QR kode og så er brugeren ellers en gående playliste, der kan scannes og deles af alle på Facebook! 

Se den fantastiske idé her: 


DSLTAG from Annamaria Zollet on Vimeo.


I love barcodes mener: 
Fantastisk tænkt! Der er ingen tvivl om dette er fremtiden... 
Se også Diesel eget tiltag, hvor de på bedste vis kombinere mulighederne i Facebook og QR koder for at øge salget i de spanske butikker, her

mandag den 20. juni 2011

Burger King jagter kunder med QR koder!

Burger King har med lanceringen af deres nye Rolls Royce of burgeres - Angus XT. Valgt at bruge QR koder i jagten på mersalg - og mobil permissions. Midlet er små "reklamesøjler" placeret på alle restaurantens borde.




 Der ledes direkte fra QR koden til et godt og mobiloptimeret kampagnesite


Teksten "mobil nr." og "postnr" skal
slettes inden brugeren kan taste sine
oplysninger - det er bøvlet!

Via link fra SMS hentes værdikuponen

Værdikuponen er personlig og kan kun
bruges én gang - er det smart
?

I love barcodes mener: 
I bund og grund en fin kampagne. Burger King har set mulighederne i at bruge værdikuponer til at drive mersalg - og hverve mobil permissions. Og det i sig selv er rigtig godt tænkt, der skabes både salg på den korte - og den lange bane! Basis best practice er også i orden i kampagnen. 

  • Der guides fint til hvordan QR koden scannes og hvordan brugeren får fingrene i en scanner applikation
  • Der linkes til mobil optimeret site

Men der er ingen tvivl om at det er de små detaljer der er afgørende for, hvor stor successen med en QR (2D barcode generelt) kampagne bliver. 


I den forbindelse laver Burger King et par "småfejl" i deres QR kampagne. Eksempelvis: 

  • Når mobil nr og postnr skal indtastes skal brugeren aktivt ind og slette teksten "mobilnr". og "postnr.". Det er en kende bøvlet for brugeren først at slette tekst, for derefter at indtaste egne oplysninger. Burger King burde hellere have haft brugt en ekstra linje på sitet med ordene "mobil nr. og post.nr."
  • Brugeren kan ikke få fingre i en værdikupon medmindre der sættes flueben i "ja tak, Burger King må gerne benytte mit mobilnummer til at sende kuponer, konkurrencer og lign. i fremtiden". Det er i sig selv fint.   Men den måde det bliver kommunikeret på gør, der kan tabes en del potentielle permissions på vejen...  Ja tak teksten vil af de fleste blive tolket som potentielt spam. Og dermed skabes der på ingen måde stor værdi for brugeren skal afgive sit mobil nr. Det er i bund og grund blot 10 kr rabat der ligger i vægtskålen vs det at blive potentielt "spammet"på mobilen. Burger King kunne have klaret det ganske enkelt ved at ændre på kommunikationen til eksempelvis: Få 10 kr rabat på den nye Agnus XT meal - og sikre dig samtidig du får besked om andre gode tilbud direkte på din mobil! 

Burger King har et stort potentiale i brugen af QR koder og kunne have udnytte potentialet endnu bedre... 


I dette tilfælde er kampagnen er lavet for Angus XT meal og "reklamesøjlerne" er placeret på bordene - der er intet andet sted i restauranten der gøres opmærksom på muligheden. 

  • Adfærden for den typiske Burger King kunde er først at stille sig i kø og bestiller maden for derefter at sætte sig godt tilrette ved et af bordene. Det ville derfor give meget mere logik - og større mulighed for mersalg og hverve permissions, med en kampagne for Burger Kings donot, muffin eller softice. Det er vel i bund og grund de færreste der efter en whopper meal også kan indtage en Angus XT meal!?
  • Burger King gør opmærksom på at værdikuponen er personlig og kun kan bruges én enkelt gang. Men er det nu også rigtigt - og er det det smarteste at gøre? Hvorfor bruger Burger King ikke muligheden for at generere salg samtidig med de kan øge kendskabet til Agnus XT? Det kunne have været gjort vældig nemt, blot ved at integrere Facebook i kampagnen. Med et budskab som "Giv 10 kr i rabat på Agnus XT - til alle dine venner"! Del muligheden på FacebookRikke Høyer Schrøder

torsdag den 16. juni 2011

Alt om (s)ommeren i Ringsted!

Ringsted Handelsstandsforening, RingStedet, Premier Outlets Center, Ringsted Festival, Ringsted Kongrescenter og Ringsted Kommune er gået sammen i et godt tiltag for at promovere sommerens mange muligheder i Ringsted. Tiltaget er avisen "Alt om sommeren i Ringsted"


Som en del i at skabe involvering og inspirere læseren, har teamet i Ringsted også valgt at benytte sig af mulighederne i QR koderne for at "linke" fra den fysiske til den digitale verden ved et enkelt scan.  Teamet fra Ringsted vælger dog ikke, at informere læserne om hvad en QR kode er og hvordan den bruges... Men det er desværre ikke de eneste "best practice der ignoreres"! 


Her er (endnu) et eksempel på hvad du ikke skal gøre, hvis du vil have succes med brugen af 2D barcodes. 


Ved siden af alle web henvisninger i avisen 

- findes en QR kode! Her linkes der til 
Ringsted.dk

På alle sider i avisen "Alt om sommeren i Ringsted" er der web henvisninger til den respektive afsender, ved siden af www adressen - findes en QR kode. Brugeren mødes, i alle tilfælde af et website, der ikke er mobil optimeret. 

Brugeren står for en udfordring i at finde
den rette aktivitet via mobilen!



En rigtig skidt bruger oplevelse byder VisitRingsted på i deres bud på en QR kode. QR koden er så "tung" at den ikke kan scannes! 





I love barcodes mener: 
Et nik for den gode tanke, men ellers bliver der i I love barcode lejeren rystet gevaldigt på hovedet, over brugen af QR koderne i avisen "Alt om sommeren i Ringsted". 
Der er dømt "lose - lose" for både teamet i Ringsted og læseren, der højst sandsynligt alle får en dårlig oplevelse, med de ellers så fantastiske QR koder!


Årsag nr. 1:
Nuvel, der er ingen tvivl om befolkningen i Ringsted og omegn også er med på "beatet". Men det er en kende naivt at tro at alle i Ringsted og omegn ved hvad en QR kode er, hvorfor den skal scannes og hvordan det gøres! 
Men det er et faktum at der ikke ét eneste sted, i den 16 siders avis, hvor mulighederne i QR koderne nævnes eller læserne guides til brugen! 


Årsag nr. 2:
De ganske få der i Ringsted og omegn kender til QR kodernes fortræffeligheder, vil igen blive skuffet ved at blive ledt direkte ind til almindelige websites, hvor brugervenligheden fra en mobil enhed desværre er i bund. 


Årsag nr. 3: 
En anden rigtig ærgerlig fejl er at der tilmed en enkelt QR kode der er så "tung", at den ikke kan scannes (trods 4-5 forsøg med 3 forskellige scanner applikationer).  En sådan fejl må ikke ske i et professionelt arbejde med QR koder*


Eksemplet her fra Ringsted er et rigtig godt ét af slagsen på hvordan QR koderne nu er ved at gøre deres indtog i markedsføringen, men (stadig) ikke bruges optimalt! Og hvor er det ærgerligt... 


Udover blot det at følge "best practice" i brugen af QR koder (2D barcodes generelt) kunne teamet bag "Alt om sommeren i Ringsted" have fået noget reelt ud af deres satsning med QR koderne, blot have taget et par af følgende midler i brug: 

  • Drive salg her og nu ved brug af værdikuponer til et par af markedsførerene.
  • Indsamle permissions ved brug af en konkurrence om et par billetter til Ringsted Festival 
  • Få flere folk til diverse events ved brug af en interaktiv aktivitetskalender 

Der er så mange muligheder i brugen af QR koder (2D barcodes generelt) - også for de gode folk i Ringsted.... 


*Bonus info til dig der har en lang og tung URL og skal generere en QR kode (2D barcode generelt). Brug eksempelvis bit.ly til at forkorte din URL og få en pænere kode, der er nemmere at scanne. Som en ekstra bonus får du samtidig også mulighed for at tracke på hvor mange gange koden er scannet.Rikke Høyer

Scan QR koden - og vind en kok!

Vind en kok og en grill fest med det hele - for dig og 10 af dine venner! 

Det er budskabet fra Meyers køkken, i deres jagt på permissions. Midlet er et traditionelt postkort hvor brugen QR koden skaber den afgørende call to action.  




Et enkelt og tilpasset mobilsite er næste skridt for brugeren i jagten på grill festen for vennerne!

Fin og overskuelig landingpage med
sign-up til nyhedsbrev

En kampagne afføder den anden -
følg med på Facebook
I love barcodes mener: 
Hvem vil ikke have besøg af en veludrustet grillmester... 
Kampagnen er simpel - og rigtig godt tænkt! Her er tale om en god lille permission kampagne udført på bedste vis. 

Her er tænkt over alle tre vigtige H´er: 

  • HVORFOR skal koden scannes
  • HVORDAN skannes koden og 
  • HVOR får brugeren fat i en scanner applikation

Også brugervenligheden er i top. Det er et ganske enkelt mobil site der møder brugeren, her fristes brugeren endnu engang til at skrive sig op til nyhedsbrevet, hvilket gøres ganske enkelt. Kampagnen er ekstra god i kraft af at der på "tak for din tilmelding" siden igen forsøges et "salg", her opfordres der til at følge Claus Meyer på Facebook. En enkelt lille detalje kunne her være at give et godt incitament til at følge mesterkokken himself på Facebook. 
Rigtig god kampagne... Så nemt kan det gøres!Rikke Høyer Schrøder

tirsdag den 14. juni 2011

Oplev Sjælland, Møn og Lolland-Falster med QR koder!

For at promovere Sjælland, Møn og Lolland-Falster har Østdansk Turisme udgivet magasinet Oplev. Forsiden prydes af guldkokken Rasmus Kofoed og ved siden af ham en QR kode.




Bag QR koden gemmer sig et fint tilpasset mobilsite med en intet mindre end 6 minutter og 9 sekunders film om oplevelserne på Sjælland, Møn og Lolland-Falster... 




På siderne "Spis og bo godt" er der mulighed for at deltage i QR konkurrencer, her har brugeren fx mulighed for at scanne QR koderne og deltage i konkurrencen om en tre retters menu fra restaurant Babette eller muligheden for at få op til 50% rabat på et ophold på hotel Saxkjøbing.  Der guides ikke ved de enkelte QR koder til hvordan koden scannes, der henvises dog til en side (16 sider længere fremme i magasinet) hvor oplysningerne findes.. 



Guiden til hvordan QR koder scannes findes 16 sider længere
fremme i magasinet. For den "uerfarne" kan der opstå 
problemer! QR koderne kaldes på "Spis og bo godt" siderne ikke 
QR koder, men blot koder... 

Når QR koderne scannes ledes brugeren igen ind til et fint  og meget overskueligt mobilsite. I love
barcodes havde ikke held i spøjten - og ej heller mulighed for at prøve igen... 



Der registreres automatisk om man
tidligere har forsøgt lykken!
 
I love barcodes mener: 
I det store hele virkelig godt tænkt! Her er et rigtig godt eksempel på hvordan QR koder (2D barcodes generelt) kan gøre en verden til forskel i at skabe call to action og involvering af den enkelte læser/bruger. 


Dette er bestemt et af de bedre eksekveringer jeg har set, men der er stadig et par små detaljer, der gør hverken brugeren/læseren eller afsenderen får maximalt ud af deres investering. 


Et par af de elementære "best practice" bliver ikke overholdt:

  • Ved forsidens QR kode guides der ikke til HVORFOR QR koden skal scannes og HVORDAN den scannes. Dette er læserens første oplevelse med QR koden og derfor alfa omega at der teases til hvordan læseren skal bruge QR koderne gennem magasinet.
  • Bag QR koden på forsiden gemmer sig et fint tilpasset mobilsite med en intet mindre end 6 minutter og 9 sekunders film om oplevelserne på Sjælland, Møn og Lolland-Falster... Det er ganske enkelt al for langt (selvom der er mange gode oplevelser at vise) et film klip bør maximalt være på 2 minutter! 
  • Østdansk Turisme har valgt at bruge et par spalter på inde i magasinet til at guide til hvordan hvordan QR koderne scannes og  hvordan brugeren får fingrene i en scanner-applikation. Der kan desværre ryge et par brugere i svinget på den konto.. Best practice er at holde informationen om hvorfor QR koden skal scannes, hvordan QR koden scannes og hvor brugeren får fingrene i en scanner-applikation sammen med QR koderne (2D barcodes generelt). 

Der skal lyde en stor ros for tankerne bag tiltaget med at involvere læseren/brugeren i form af konkurrencerne. Det er virkelig godt tænkt og en rigtig fed feature at det registreres når brugeren har deltaget en enkelt gang med telefonnummeret. Men der er igen et par detaljer der kunne have været tænkt bedre ind.

  • Læseren/brugeren har kun mulighed for at deltage i konkurrencen en enkelt gang pr. telefon nummer. Når scanning nr. 2, 3... forsøges mødes læseren/brugeren af "Man kan kun deltage én gang.... " siden. Her burde der som minimum være mulighed for at læseren/brugeren kunne tilmelde sig et nyhedsbrev, bestille et bord eller hotelophold direkte fra telefonen. Og markedsføreren dermed vil øge sine muligheder for salg her og nu, markant!
  • Der udover vil det også være oplagt at bruge involvering af de sociale medier - særligt Facebook. Hvorfor ikke give læseren/brugeren en mulighed for at optjene flere "lodder" i konkurrencen ved at dele og dermed gøre opmærksom på konkurrencen og magasinet Oplev, på Facebook? Rikke Høyer 

torsdag den 9. juni 2011

Her er den næste store tendens - design QR koder

Der dukker flere og flere op... Særligt QR koderne er små småt ved at indtage det danske land. Status er der stort set dagligt sniger sig én QR kode eller to ind i gratis aviserne, dagbladene og magasinerne. Også en del GO-CARDS, outdoor og Direct Mails prydes nu af den lille kvadratiske kode.  Inden for det næste års tid burde kendskabet til QR koden (2D barcodes generelt) være så udbredt og brugt at der er behov for at gå nye veje... 


Men hvad bliver så det næste, og hvordan har markedsføreren mulighed for at differentiere sig? Svaret er designer barcodes! 


QR koden linker direkte til mobil bloggen
I oprindelseslandet for QR koden, Japan, har designer QR koden de sidste år stille og roligt mast sig frem. Og også i USA er tendensen tydelig, her har bureauet QRarts gennem de sidste år etableret sig og udviklet en god del designer QR koder til amerikanske brands. Et lignende bureau er nu på vej i Danmark. 


Fordelene ved brug af designer QR koder er naturligt store.. Først og fremmest får du alle fortræffelighederne fra de traditionelle QR koder (2D barcodes generelt). Derudover får du også mulighed for at differentiere din markedsføring og integrere dit brand (eller logo) i din personlige QR kode.  Ulempen - det koster! 


Vil du vide mere om mulighederne for din egen designer QR kode? Kontakt I love barcodes her

Se også her hvordan Charlie Sheen og Den Lille Prins har brugt designer barcodes i deres markedsføring Klik her  - og se meget mere.. 
Rikke Høyer Schrøder

tirsdag den 7. juni 2011

Bähncke og K-Salat begår brøler i brugen af QR koder

I den lokale Rema100 faldt I love barcodes over inspirationshæftet "Smag på sommeren". Et godt og inspirerende lille hæfte med lækre sommerretter, der er blevet til i samarbejde mellem K-Salat og Bähncke. 
På bagsiden af hæftet mødes læseren af to QR koder, hvis formål (i følge Bähncke og K-Salat) er at lede læseren direkte på nettet til mere inspiration!  
Her er eksemplet på hvad du ikke skal gøre - hvis du vil bibeholde den gode smag i munden i dit arbejde med 2D barcodes! 


To QR koder er placeret lige ved siden af hinanden


Når QR koderne scannes linkes direkte ind til almindelige websites, med en brugervenlighed der er lig nul!


Sådan er oplevelse hos K-Salat


Bähncke om muligt endnu værre!
I love barcodes mener:
Puha, der er i den grad trådt i rødbedesalaten! Her er i sandheden tale om en loose - loose situation. Hverken K-Salat, Bähncke eller brugeren får noget som helst ud af denne satsning!  


K-Salat og Bähncke har ellers i den grad potentialet til at skabe værdi for brugeren og drive salg! Men begår en række gigantiske brølere i brugen af QR koder, et par eksempler: 


K-Salat og Bähncke "guider" brugeren med følgende ord; 
"Har du en mobiltelefon med et af de gratis QR-programmer, kan telefonens kamera læse koden og bringe dig direkte på nettet til mere inspiration".  


For en "nybegynder" er denne guide ganske enkelt mere vildledende end vejledende...  For god ordensskyld lige en update:
  • Det er kun smartphones og nyere telefoner med netadgang der kan scanne QR koder
  • Det er ved hjælp af en scanner applikation fra fx Scanlife eller I-nigma og kameraet QR koden scannes. Scanner applikationen fåes i hhv. App store eller Android market
Lad os håbe at der trods "vildledningen" stadig er et par motiverede brugere der gerne vil have mere inspiration på nettet og derfor vælger/forstår at gå til næste step; at scanne QR koderne. Her opstår imidlertid næste udfordring... 


De to QR koder er placeret lige ved siden af hinanden og det fremgår ikke hvad de enkelte QR koder leder ind til og hvilken "afsender" de har! Det giver en udfordring i forhold til brugervenligheden men i den grad også teknisk - der kan kun scannes én kode ad gangen! En "nybegynder" i at scanne barcodes vil højst sandsynligt stoppe her og aldrig mere nærme sig en QR kode (2D barcode generelt), brugeroplevelsen er ganske enkelt for dårlig! 


Brugeroplevelsen bliver bestemt ikke bedre for de ganske få "går hele vejen" for tilsidst at lande på to meget ringe (set fra en mobil telefon) websites... 


Med stor passion for mulighederne i at drive salg ved hjælp af QR koder (2D barcodes generelt) bløder barcode hjertet virkelig i denne case. Både K-Salat og Bähncke har potentialet til at skabe en rigtig god oplevelse for både brugerne og dem selv! 

Det er så oplagt både for K-salat og Bähncke "blot" at udnytte muligheden for at få sign-ups til deres nyhedsbreve. For hvilken husmoder eller moderne mand, vil ikke gerne have nye opskrifter direkte i indboksen? 
Rikke Høyer

mandag den 6. juni 2011

Diesel kombinerer Facebook og QR koder på bedste vis!

Diesel er i fuld gang med en test af kombinationen mellem Facebook og QR koder. 


Ud fra de fakta at; 

  • Der mere end 3 milliarder gange dagligt bliver klikket på Facebooks "Like" knap. 
  • 200 millioner har adgang til deres Facebook konto via mobilen. 
  • De mobile Facebook brugere er dobbelt så aktive som desktop brugerne. 

Har Diesel kastet sig over mulighederne i en Facebook "synes godt om" kampagne, understøttet af QR kodernes fortræffeligheder. 


Ideen bag kampagnen er brugen af Facebooks "synes godt om" i detailhandlen. Kampagnen går kort og godt ud på, at brugeren i en af Diesels butikker har mulighed for at scanne en QR kode ved de enkelte produkter. Når koden scannes kan brugeren vælge et favorit Diesel outfit og give tilkendegivelsen om at "synes godt om",  tilkendegivelsen vises i statusopdateringen hvor der også fremgår at brugeren handler i en Diesel butik og hvilken særlige varer det er brugeren kan lide. 


I øjeblikket bliver initiativet testet i Diesel butikker i Madrid, men hvis brugerne tager godt i mod kan hele Europa snart forvente at få muligheden for at "synes godt om" Diesels produkter. Se casen her: 





I love barcodes mener:
Danske detailkæder giv agt! Facebook folket elsker at dele øjeblikke af deres liv, hvad de gør, hvad de mener og naturligvis, hvad de kan lide... Med mere end 2,7 millioner brugere af Facebook i Damark burde denne case være en inspirationskilde uden rang. Tankegangen er fantastisk og rummer et gigantisk potentiale i Danmark. 
Der er en lille (men vigtig) detalje Diesel ikke har med i dette super initiativ. Der mangler en mobilshop! Først og fremmest fordi målgruppen, der ikke er klar til at træffe en beslutning i butikken - her og nu, ikke må mistes. Dernæst fordi kampagnen er baseret på Facebook - her har "vennernes" tilbagemeldinger en meget væsentlig betydning og brugeren skal derfor have mulighed for at købe outfittet efterfølgende. 
Rikke Høyer

fredag den 3. juni 2011

Coca-Cola bruger QR kode til at drive salg - og skabe loyalitet

Coca-Cola i Tyskland gør noget for musikken! I forbindelse med forårs kampagnen "Coke Sound Up´" har Coca Cola valgt at pryde 25 cl dåserne med QR koder. 
Scannes QR koden ledes brugeren direkte ind på et kampagnesite. Her er der mulighed for at holde sig opdateret med eksklusive (og gratis) Coke Sound Up koncerter, komme tæt på de musikalske stjernerne og downloade goodies til mobilen.  Det mobile kampagnesite opdateres dagligt med nye koncerter rundt i de tyske byer. 



Kilde 2d code
Se det mobile website her


I love barcodes mener: 
Et rigtig godt eksempel på hvordan QR koder nemt kan bruges til at drive salg og skabe loyalitet. Her bliver det mobile kampagne site opdateret dagligt med nye koncerter, goodies og gossip, så brugeren hele tiden har et incitament til at scanne (og dermed købe) en Coca-Cola dåse. 
Rikke Høyer

onsdag den 1. juni 2011

Orla Frøsnapper skal få børn til at scanne QR koder

Det er ingen hemmelighed at QR koden (2D barcodes generelt) giver os en fantastisk mulighed for at linke direkte fra et traditionelt dødt medie, direkte til den virtuelle verden. 


En af de mest oplagte muligheder for at give brugerne en rigtig god oplevelse og følelse af QR kodens fortræffeligheder er at linke fra dødt materiale til film!  Den idé er også gået rent ind hos SF film, der har udnyttet muligheden i lanceringen af filmen Orla Frøsnapper. 


Kampagnen er set i Køge Bio. 
Så skal der scannes - QR koden er placeret godt i børnehøjde

Scan billedet med din smartphone - hmm hvordan 
og hvilket billede?


Der ledes direkte ind til et godt,
overskueligt og tilpasset mobil site

Hvorfor ikke give ungerne mulighed for
at dele trailerne med vennerne?

Brug billedet som profil billede på
Facebook!?




I love barcodes mener: 
Stor ros til SF film for mobilsitet, både idé, design og usability er i top! At QR koden er placeret i børnehøjde er en detalje der også er godt tænkt ind.. 


Men spørgsmålet er hvor mange børn der finder vej til sitet!? 


Umiddelbart burde markedet være der. For det er et faktum at børn får mobil telefoner helt ned til 5-6 års alderen i dag. Og der er ej heller tvivl om at også de helt små poder er opvokset med smartphonen i hånden, hvilket senest er understøttet af en amerikansk undersøgelse foranlediget af Anthony Robbins. Undersøgelsen viser at 19% af de amerikanske børn i alderen 2-5 år kan håndtere en smartphone, mens kun 9% af børnene kan binde deres snørebånd!  


Men når det er sagt har vi desværre endnu ikke en demografisk undersøgelse af hvem der rent faktisk scanner QR koder i Danmark.  
Skeler vi til England, hvor udbredelsen af QR koder (2D barcodes generelt) er større end i Danmark. Vil det se knap så positivt ud for Orla Frøsnapper kampagnen. 
Den engelske kommunikationsvirksomheden Dubit lavede i midten af marts 2011 en stor undersøgelse af teenageres kendskab og brug af QR koder. Et par highlights herfra: 
  • 43% identificerede at det var en 2D barcode og vidste den kunne læses af en mobiltelefon.
  • 19indrømmede, at de ikke vidste hvad det var.
  • 72% af de adspurgte havde ikke installeret en barcode scanner applikation eller var uvidende omkring mulighederne for at få applikationen installer
Se flere uddrag af undersøgelsen her

Derfor; Hvis SF film på bedste måde vil sikre sig QR koden rent faktisk bliver scannet er det en forudsætning at brugeren holdes bedre i hånden og guides til;

  • Hvordan QR koden (og ikke billedet, som der står skrevet) scannes
  • Hvordan en scanner applikation downloades

Derudover er der alle de muligheder SF film (endnu) ikke har udnyttet i Orla Frøsnapper universet på mobil sitet. Det ville f.eks. være oplagt at give ungerne mulighed for, at: 

  • Dele filmtrailerne, billeder etc. på Facebook eller sende via sms til vennerne 
  • Bruge billederne som profil billede på Facebook eller andre chatrum
  • Deltage i konkurrencer - og få sign ups
  • Få indblik i Orla Frøsnapper universet inden for merchandise (t-shirt, rygsæk, gymnastikpose, penalhus, håndklæde)
Der er ingen tvivl om Orla Frøsnapper er en særlig dreng. Men om han kan få børn til at scanne QR koder er spørgsmålet. Et rigtig godt forsøg af SF film! 
Rikke Høyer