mandag den 7. februar 2011

Nu mere end 1 million smartphones i Danmark

I november måned bragte I love barcodes indlægget " salget af smartphones eksplodere" ( genopfrisk indlægget her). Og der er ingen tvivl om det har været en sand eksplosion... 


For ser vi tilbage til slutningen af 2009 var det kun ca. 125.000 heldige danskere der havde en smartphone i egen lomme. Tallet er vokset så eksplosivt at det med udgangen af 2010 var mere end 1 million danskere der der var de heldige indehavere af en smartphone. 


Forventingerne til 2011 er, at antallet af heldige smartphone indehaver bliver fordoblet til ca. 2 millioner. Og vi i slutningen af 2012 rudner hele 3 millioner. 
Tallene er baseret på en undersøgelse fra Balleby&Grumsen, der har haft Danmarks Statistik til at kortlægge markedet. 


At salget af smartphones er eksploderet betyder også at vi i den kommende tid kommer til at se 2D barcodes ( QR, EZ, Datamatric koder) over alt i by billedet, på annoncer og i supermarkedet. 


Som bonus info er der i dag knapt 320.00o iPhones i Danmark, hvilket giver Apple en markedsandel på ca. 30%. Smartphones med Android som styresystem sidder på ca. 31% af markedet. Og de resterende 39% har én af de øvrige smartphones på markedet ( blandt andet baseret på windows mobile). Det forventes at Apples markedsandel i Danmark primo 2011 er faldet til ca. 24%, mens særligt øvrige smartphones forventer en vækst til ca. 42%.

Kilde: Havas Media


I love barcodes mener: 
Endnu engang et bevis på det er LIGE NU de danske virsomheder skal i gang med en mobil strategi, herunder også brugen af 2D barcodes. 
Har du brug for hjælp til din mobil strategi eller brug for sparring til, hvordan du bedst bruger 2D barcodes i din markedsføring!? Kontakt I love barcodes her

Vil du have tips og tricks til hvordan du kan få succes med brugen af QR koder i din markedsføring? Klik og tilmeld dig I love barcodes nyhedsbrev her.
Rikke Høyer Schrøder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar