torsdag den 14. april 2011

Guide: Sådan vælger du den bedste 2D barcode scanner applikation!

Der findes efterhånden et utal af scanner-applikationer, hvor med du kan scanne din 2D barcode  - de fleste er tilmed ganske gratis og kan hentes kvit og frit i App store eller Android market. 


Men hvordan vælger du blandt de mange muligheder? I love barcodes giver dig her guiden til de bedste 2D barcode scannere.


De mest benyttede:  
Scanlife
Scanlife er en af de mest benyttede scanner applikationer i Danmark, årsagen er primært at de var en af de første på markedet! Med en Scanlife applikation har du som udgangpunkt mulighed for at scanne tre typer 2D barcodes; EZ koden, Datamatrix koden og QR koden. Derudover kan du også være heldig at scanne den gode gamle EAN kode (1D stregkoden fra mælkekartonen etc.  i Netto)


i-nigma  
i-nigma er en af verdens mest benyttede scanner applikationer og understøtter mere end 250 forskellige typer telefoner. Med en applikation fra i-nigma er du rigtig godt dækket ind når der skal scannes 2D barcodes. Her har du nemlig mulighed for at scanne både; QR koder, Datamatrix koder, PDF 417 koder, Aztec koder og Micro QR koder. 


AT&T
AT&T er en af giganterne fra USA. Med denne scanner installeret får du både mulighed for at scanne 1D barcodes, QR koder og Datamatrix koder.  





2D Sense
2D Sense der udover at kunne scanne de gængse 2D koder også kan scanne et udvalg af proprietær koder.  


QR (Quick Respons) koden er en af de mest populære 2D koder. Derfor findes der også en række scanner-appliaktoner der udelukkenede kan scanne QR. 


2DCodeMe
Er en rigtig fin scanner applikation hvis du kun er til QR koder. Hos 2DCodeMe kan du også lave din egen QR kode ganske gratis. Tjek det ud her

QR reader for iPhone
Ja, navnet siger næsten det hele.. Med denne kan du kun scanne QR koder men er tilgengæld lynende hurtig!


Og ja, så er der selvfølgelig Mikrosoft Tag reader - men det er en helt anden historie! Følg med senere....


Er de er en speciel scanner-applikation du kan anbefale? Kom gerne med din kommentar... 
Rikke Høyer Schrøder

4 kommentarer:

  1. Bruger selv NeoReader - den er super hurtig til at læse QR-koder. Den danske "QR Droid" er heller ikke dårlig.

    SvarSlet
  2. Kan anbefale http://www.esponce.com/.
    Her har du mulighd for selv at vælge version, quitzone, erro correction % og koden kan desuden downloades i et hav af filformater. Desuden er der mulighed for at indsætte logo eller hvad du ellers ønsker.

    SvarSlet
  3. Hej Anonym

    Tak for din kommentar, det ser spændende ud... Der findes efterhånden mange steder, hvor man kvit og frit kan generere QR koder. Jeg vil bestemt have esponce.com med i tankerne til næste gang. Tak for tippet.

    Rikke, I love barcodes

    SvarSlet
  4. Jacob Lundsgaard11. april 2012 kl. 12.53

    Synes det "kan være" en jungle med alle de scannere/readere.

    Har lige lavet QR Koder til en kunde, der ønskede V-card på deres visitkort. Brugte den gratis QR-stuff og testede på 2 smartphones og én tablet med I-nigma og ScanLife.

    Resultat: Alt OK. Dog fik I-nigma ikke alle kontaktoplysniger, som jobtitel og virksomhed med. Men navn, tlf, email virkede i hele forløbet.

    De blev godkendt at kunden og trykt. Nu skriver de at koderne ikke virker.

    Vi har forklaret dem "problematikken" med alle de forskellige scannere, der er på marked og at de agerer forskellig.

    MEN... Hvad er den sikkereste/bedste og mest holdbare generator til QR koder i Jeres øjne???

    På forhånd TAK! I love Codes ;-)

    SvarSlet