tirsdag den 10. maj 2011

Her kan du lave dine egne 2D barcodes - gratis

Der findes efterhånden mange muligheder for at generere din egen 2D barcode - ganske gratis. I love barcodes giver dig her overblikket over et udvalg af de 2D generatorer, der absolut er et besøg værd!


Den hurtige - og nemme
Hos Kaywa kan du nemt oprette både Datamatrix og QR koder til links, tekst eller telefon numre. Herefter kan du kan frit downloade 2D koden i hvilken som helst størrelse du fortrækker.


Alt i én koden
Hos JumpScan kan du oprette din egen profil og herefter generere din personlige
“alt i én” QR kode. I denne personlige QR kode har du mulighed for at for at få alle dine kontaktoplysninger, hjemmeside/blog og sociale medier med i én og samme kode. Modtageren scanner blot og har herefter alle dine oplysninger på telefonen. Vær dog opmærksom på JumpScan er amerikansk og der er derfor ikke mulighed for at bruge bogstaverne æ,ø og å.

Koden der giver dig flere venner!
Vil du have flere followers på Twitter eller blot lave lidt spas, så har Twi-QR.com lavet en QR generator til Twitter der er værd at kigge nærmere på. 
Her har du mulighed for at lave din egen helt unikke QR kode hvori dit Twitter profilbillede bliver indlejret. Det bliver næsten ikke nemmere, at lade potentielle followers dig bedre at kende, og følge dine tweets. 
Beta versionen af generatoren er gratis. Men vær opmærksom din skræddersyede Twitter QR kode udelukkende er til personligt brug og online.

Få dit eget billede eller logo integreret
Vil du have hjælp til at få dit logo, billede eller et af dine profiler fra de sociale medier integreret i din egen QR kode, så er BeQRius bestemt et besøg værd.


Sæt kulør på tilværelsen
Hos MyQr har du mulighed for at give din personlige QR kode lidt ekstra kulør – Ganske gratis! Inden du forelsker dig for meget i et par bestemte farver, så husk endelig at en QR kode (2D barcode) kun kan scannes, hvis kontrasterne i forgrund og baggrund farverne er markante! 
Rikke Høyer Schrøder

7 kommentarer:

  1. Hej !
    Mht. at bruge barcodes på fx visitkort opstår der et problem.
    Jeg har på anbefaling af dig - som jeg synes giver et rigtig godt og interessant overblik over brugen af QR-codes :o) - oprettet mig som bruger hos SCANLIFE, da de umiddelbart er de eneste som kan lave kontaktinfo til visitkort indeholdende æ, ø og å. Problemet er bare, at man kun kan få lov til at lave 3 stk. barcodes, så skal du til at betale. Og det er dyrt - meget dyrt... Kan du eventuelt anbefale en GRATIS konverter (på linie med SCANLIFE) som kan "handle" æ, ø og å ?

    SvarSlet
  2. Hej Lone,

    Tak for din kommentar og dine positive ord om bloggen.

    Jeg kender til en enkelt ganske udemærket side, hvor du gratis kan generere din personlige QR kode udfra dine kontaktdata. Siden hedder www.qr-koder.dk. Udover dine kontaktdata har du også gratis mulighed for at generere QR koder på baggrund af dit telefon nummer, lokation og selvfølgelig også website. I alle tilfælde er det muligt at bruge æ, ø og å.

    Du skal dog være opmærksom på der kan være ulemper ved at bruge de gratis muligheder... Den væsentligste er at du ikke kan gardere dig imod der bliver solgt annoncering i forbindelse med din QR kode. Dvs. de personer der scanner din QR kode og forventer at få dine kontaktdata, kan risikere først at blive mødt af en annonce!

    Dette er p.t. ikke tilfældet ved www.qr-koder.dk. Men skal du bruge dit visitkort professionelt vil jeg ikke anbefale at benytte en QR kode der er genereret gratis...

    Bedste ønsker om en rigtig god dag.

    Rikke

    SvarSlet
  3. Hej,

    Også http://qrcode.good-survey.com/ kan varmt anbefales.

    Hilsen
    Claus

    SvarSlet
  4. Hej I love barcodes
    Den kommentar med at der kan blive solgt annoncering i forbindelse med QR koden. Vil du mon uddybe det ??
    Hilsen claus
    webmaster ved Horsodan Elektronik

    SvarSlet
  5. Hej Claus,

    Tak for din kommentar.

    Jeg tænker du måske henviser til indlægget " Det skal du også tænke på inden du hopper ud i QR eventyret" Se det her; http://ilovebarcodes.blogspot.com/2011/10/det-skal-du-ogsa-tnke-pa-inden-du.html

    Jeg har endnu ikke selv oplevet det, men jeg har ladt mig fortælle at der nu i USA er flere der (naturligt) udnytter muligheden for at sælge/tilbyde både "banner" og "full screen" annoncer. Som modydelse til websitet tilbyder at generere QR koden gratis.

    I praksis betyder det, at når forbrugeren scanner QR koden (der er genereret gratis) først bliver mødt af et reklamefinansieret budskab, for herefter at komme det oprindelige budskab som QR koden blev scannet på baggrund af.

    Derfor opfordre jeg til, at man lige sikre sig at læse det med småt inden der trykkes på knappen og QR koden bliver gratis genereret...

    Bedste hilsner
    Rikke

    SvarSlet
  6. Hej,

    Lige et ekstra sted hvor du kan lave dine egne QR-koder (gratis) - eller rettere dine egne TAGLOCK's med din egen unikke QR-kode som du kan sætte på ting du holder af - http://taglock.dk/bestil-taglocks/gor-det-selv

    Hilsen
    Claus Bo

    SvarSlet
  7. Hej Rikke,
    Super fantastisk blog.

    Jeg har lige et spørgsmål, jeg håber, du kan hjælpe med.

    Jeg har lavet en QR-kode i Kaywa, som linker til et svarmodul (elektronisk spørgeskema). QR-koden virker perfekt i noget tid, men så pludselig kan den ikke bruges mere og der kommer en fejlmeddelelse op. Det er lidt som den "udløber". Ved du, hvad der sker? :-)

    Mvh Anne-Mette

    SvarSlet