onsdag den 20. april 2011

Microsoft Tags - meget mere end flotte farver!

Der findes mange forskellige typer 2D barcodes, på bloggen her er det oftest QR eller Datamatrix koderne der er omtalt, men der findes også en forholdsvis ny type 2D barcode; Microsoft Tag. 
Microsoft Tag 
Tankegangen bag Microsoft Tag er fuldstændig den samme som bag de øvrige 2D koder, du har en scanner applikation installeret på din smartphone - Tag Reader ( det er kun denne der kan bruges). Med kameraet i telefonen scanner du koden og kommer med det samme fra et fysisk produkt til den digitale verden. 


Der hvor Microsoft Tag differentiere sig væsentligt fra de øvrige 2D barcodes, er at de er baseret på en ny teknologi, der kan give dig endnu flere muligheder. Normale 2D koder er udformet som en kvadratisk grafisk kode ( typisk i sort/hvid). Hvor Microsoft Tag kan være et billed eller oftest små farvede trekanter der er sat sammen. 
Men bliver Microsoft Tags så brugt - og bliver de scannet?

  • Ifølge Microsoft var marts 2011, den absolut bedste måned siden lanceringen i 2009. I Marts var der 50% flere der scannede Microsoft Tags, sammenliget med tidligere gode måneder. 
  • Antallet af månedlige scan er fordoblet over de sidste tre måneder og antallet af månedlige brugere er øget med 2,5 gang i samme tidsperiode. 
  • Intet mindre end tre billioner Microsoft Tags er blevet printet gennem de sidste seks måneder og i alt fem billioner siden lanceringen i Januar 2009. 
  • Microsoft Tags bliver primært brugt i hhv. forlag/medie branchen, detailhandlen og underholdnings branchen. 


Vil du lave din egen Microsoft Tag? Prøv en af disse Microsoft Tag generatorer - helt gratis! 


Sværger du stadig til QR koder? Så er muligheden her for at lave både QR og Microsoft Tags via Ventipix´s generator. Som en lille ekstra bonus kan du tilmed få tilsendt din personlige Tag eller QR kode som klistermærke efterfølgende. Prøv her 


Hos Microsoft Tag er der selvfølgelig også mulighed for at lave dine egne Tags, lave statestik og kampagner  - eneste forudsætning er du har en hotmail. Prøv her
I love barcodes! 
Rikke Høyer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar